BBO Discussion Forums: Discussie en informatie voor Belgische tornooileiders online clubtornooien - BBO Discussion Forums

Jump to content

Page 1 of 1
 • You cannot start a new topic
 • You cannot reply to this topic

Discussie en informatie voor Belgische tornooileiders online clubtornooien Voor tornooileiders van online clubtornooien

#1 User is offline   Ilfuego333 

 • PipPip
 • Group: Members
 • Posts: 20
 • Joined: 2020-August-07

Posted 2020-August-21, 06:16

Deze post is bedoelt voor tornooi leider van de online clubtornooien op BBO.
De bedoeling is dat deze post een overzicht geeft van alle features die mogelijk zijn bij het opstarten van een clubtornooi en dat deze ge=update wordt met nieuwe informatie.
Bovendien kan deze post ook gebruikt worden om vragen en informatie te delen tussen alle Nederlandstalige tornooileiders van de clubtornooien.
____________________________________________________________________________

Elke Belgische club kan zijn eigen clubtornooi online opzetten. Voor meer info en een handleiding met basis-mogelijkheden om tornooi op te zetten, stuur een mail naar rutger.van.mechelen@rbbf.be De minimum inleg per speler bedraagt 1,25 BBO-dollars.
Alle Belgische clubtornooien zijn nu terug te vinden in 1 lijst, terug te vinden door in beginscherm van BBO op virtual clubs en RBBF - Belgium te klikken.


+allavail+
Een probleem dat kan voorkomen is dat een paar ingeschreven is maar toch het tornooi niet kan meedoen omdat het niet ingelogd is op het moment dat het tornooi van start gaat. Om dit te vermijden kan de tornooi-leider +allavail+ in de beschrijving van het tornooi zetten.
In dat geval kan het tornooi enkel van start gaan als alle ingeschreven paren ingelogd zijn. Let op: als er een paar ontbreekt, blokkeert het systeem de start van het tornooi en start het pas als alle paren beschikbaar zijn. De tornooileider moet dan ofwel voorzien dat alle deelnemers klaar staan ofwel het tornooi annuleren en opnieuw opzetten.

Vervangen van de bye
Als er een oneven aantal paren is ingeschreven start het tornooi met een bye, 'sitout' geheten op BBO. Deze bye kan vervangen worden door 2 spelers die ingelogd zijn op BBO. Dit doe je best op volgende manier (op tafel en speler klikken en dan vervang klikken werkt niet): door op tab wedstrijdleider te klikken, vervolgens op tornooi te klikken, invallers, en in veld te vervangen 'sitout' te typen en in veld ernaast de naam van de speler die je de bye wil laten oplossen (en dan een 2de keer voor 2de speler). Die spelers krijgen dan een uitnodiging en indien aanvaard, vallen ze in in het tornooi. De speler die invalt kan eender welke speler zijn die op dat moment op BBO is ingelogd, BBO stelt zelf een aantal spelers voor die zich hiervoor hebben aangemeld. Een vervanger hoeft trouwens geen inleg te betalen om deel te nemen, en is ook niet beperkt tot de restricties opgelegd aan het tornooi.
Het is ook mogelijk de bye te vervangen door 2 robots. Geef daarvoor in plaats van een BBO naam Robot in (doe dit 2maal om de 2 sitouts te vervangen door een robot).

Resultaten:
http://webutil.bridg..._td1&d=rbbf_td1
Hierbij een link die een overzicht geeft van de gespeelde tornooien met resultaten. Je moet het account die het tornooi heeft opgezet aanpassen in de link (dus RBBF_TD1, RBBF_TD2, RBBF_TD3,... aanpassen naar het account van je eigen club).

Howell beweging
De RBBF_TD accounts kunnen nu ook een tornooi met Howell-beweging opstarten. Dit wil zeggen dat er dan geen NZ en OW lijn is maar de paren ook van richting kunnen veranderen. Ideaal voor een tornooi met kleiner aantal tafels.
Wel een waarschuwing van BBO dat het opzetten van deze beweging niet evident is voor de tornooi-leider en dat er een aantal voorwaarden in acht genomen moeten worden, zoals dat de RBBF_TD account online moet zijn bij het opstarten. Gelieve dus goed de handleiding hierover te lezen (zie link hieronder):
https://blog.bridgeb...small-tourneys/

Chatten tijdens het tornooi
Private chats zijn mogelijk tijdens elk tornooi, behalve naar partner en naar een speler aan een andere tafel. Tornooi leiders kunnen naar alle deelnemers en naar mekaar private berichten sturen.
Je kan kiezen de optie chatten naar tornooi aan te vinken. In dat geval kan elke deelnemer naar hele tornooi berichten sturen. Tornooi leiders kunnen voor, tijdens en na het tornooi naar hele tornooi chat-berichten sturen.
Uitslagen van verschillende tornooien combineren
Is mogelijk via volgende tool:
http://webutil.bridg...?h=RBBF_TD1&d=5
Supported parameters:
h=host name
d=days
Dus URL hierboven zal alle tornooien van RBBF_TD1 account tonen die in laatste 5 dagen gespeeld zijn. Klik de tornooien aan die je wil combineren en je vindt de gecombineerde score terug van alle paren die alle aangetikte tornooien gespeeld hebben.

Meer informatie
Zie https://blog.bridgebase.com/bbo-help/
0

#2 User is offline   Ilfuego333 

 • PipPip
 • Group: Members
 • Posts: 20
 • Joined: 2020-August-07

Posted 2020-October-09, 05:19

Het is nu mogelijk voor de tornooi-leider on de scores en verloop aan de verschillende tafels te consulteren.

Hiervoor heeft BBO een Board Traveller toegevoegd aan de functionaliteiten beschikbaar voor de tornooi-leider. Ga hiervoor naar 'tornooien aan de gang', klik op het tornooi en selecteer 'Board traveller'


2. De link hieronder laat toe om te berekenen hoeveel tornooien elke speler gespeeld heeft en wat zijn beste resultaten waren:
https://webutil.brid...=rbbf_td22&n=10


De parameters zijn:

Code=BBVD

b=3 (beste 3 resultaten, dit kan aangepast worden naar 5 bijv)

sd=YYYY-MD-DD (start vanaf te tellen)

ed=YYYY-MD-DD (einddatum)

h=rbbf_td1 (de host, aan te passen naar uw account)

n=10 (toont beste 10 spelers, aan te passen tot max 99)
0

#3 User is offline   SigridVH 

 • Pip
 • Group: Members
 • Posts: 1
 • Joined: 2020-October-13

Posted 2020-October-13, 07:27

De functie om uitslagen van verschillende tornooien te combineren is wel interessant maar zou het kunnen dat je enkel de resultaten ziet van de paren die aan alle tornooien die je aanvinkt meegedaan hebben? Het zou handig zijn moest je de resultaten kunnen zien van alle paren zien die in n van de tornooien heeft meegespeeld. Dan zouden we dit kunnen gebruiken om een ranking op te maken.
0

#4 User is offline   Ilfuego333 

 • PipPip
 • Group: Members
 • Posts: 20
 • Joined: 2020-August-07

Posted 2021-January-15, 08:13

View PostSigridVH, on 2020-October-13, 07:27, said:

De functie om uitslagen van verschillende tornooien te combineren is wel interessant maar zou het kunnen dat je enkel de resultaten ziet van de paren die aan alle tornooien die je aanvinkt meegedaan hebben? Het zou handig zijn moest je de resultaten kunnen zien van alle paren zien die in n van de tornooien heeft meegespeeld. Dan zouden we dit kunnen gebruiken om een ranking op te maken.


Dat is inderdaad niet mogelijk. Een van onze tornooileiders heeft zijn eigen tool ontworpen. Stuur mij gerust een mailtje om dit te verkrijgen. Mvg, Rutger
0

Page 1 of 1
 • You cannot start a new topic
 • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users