BBO Discussion Forums: Jak nadrazit fit - BBO Discussion Forums

Jump to content

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Jak nadrazit fit

#1 User is offline   Miron 

• PipPipPipPip
  • Group: Full Members

Posted 2006-June-19, 07:03

Scoring: IMP

1 - 2 - ?

Jak budete dal drazit po zasahu soupere 2?
Muzete drazit libovolny system (ktery ma 1 prirozene), zajima me i drazba bez dohod.
0

#2 User is offline   fraba 

• PipPipPip

Posted 2006-June-19, 07:13

Zdar,

list je dost pekny. Chtelo by to 2 jako forsing :) . Pokud je nemam, jakoze tady je to spise oblibene, pak pouziju kontra a pak fitnu. To je bez dohod. Pokud mam v teto sekvenci Lebensohla, tj. umim oddelit FG a vyzvu s fitem, dam FG s fitem, cimz ale nenajdu pikovy fit....Pro kontra je moje drzeni kar - nehrozi, ze budou souperi blokovat - a navic kratkost karova partnera zvysuje pravdepodobnost fitu pikoveho. Nejlepsi je 2 forsing, to urcite.
0

#3 User is offline   Miron 

• PipPipPipPip

Posted 2006-June-19, 07:33

S tim plne souhlasim. Pokus ale 2 nehrajes jako forsing (sem to tam mel napsat, jinak je to dost jednoduche), co nadrazis?

1 - 2 - x - pass
3 - pass - ?

pri Lebensohlu:
1 - 2 - 3 - pass (3 jako GF s fitem)
4 - pass - 4 - pass
4 - pass - ?
Nebo by to slo jinak?
Co by pri hrani lebensohlu bylo?:
1 - 2 - 3
0

#4 User is offline   coyot 

• PipPipPipPip

Posted 2006-June-20, 08:47

1-2-x-pass
3-p- muzu ted uplne v klidu zadrazit 3 - vim, ze partner ma 3514 nebo neco podobneho - a ted se dozvim co (karovou zadrz nema, takze mi urcite ukaze pikovy trilist nebo trefovy petilist - a pokud rekne 3, nejspis ma 2524 - a pak uz ten slam potrebuje docela hodne.

S Lebensohlem by 3NT rovnou mely byt GF na pikach.
0

#5 User is offline   Miron 

• PipPipPipPip

Posted 2006-June-21, 01:26

1 - 2 - x - pass
3 - pass - 3 - pass

3 je dotaz na zadr (ne?), kdyz jsme nenalezli fit 4-4 v pikach.
Prijdou 3 (co ma rict jineho).
Co dal?

1 - 2 - x - pass
3 - pass - 3 - pass
3 - pass - ?
0

#6 User is offline   coyot 

• PipPipPipPip

Posted 2006-June-21, 02:39

No, po 3 prijdou 3 pouze v pripade, ze nema ani 5 trefu ani 3 piky - a v tom pripade reknu v poklidu 4, kdyz nechci do slemu, nebo 4, kdyz do nej chci.

Cekam, ze na 4 uz by se partner probral a ukazal pikovy eso, kdyby ho mel - a jestli ho nema, tak jsou 4 asi dobre.
0

#7 User is offline   Miron 

• PipPipPipPip

Posted 2006-June-21, 03:02

1 - 2 - x - pass
3 - pass - 3 - pass
3
Co jsou 3:
  • Hledani pikove manse s hezkym trilistem (deleni trumfu 4432, kde souperuv ctyrlist je (asi) za partnerovym).
  • Chce dodrazit rozlohu, se slamovyma moznostma (jinak to nema smysl).
  • Hru hrat uz budete (po 3), neni to tedy zadny umely forsing.

S 10xx AQ9xx x AQxx, prijdou 3. Souhlas?
Mines pikovy fit, to uz mi pripadaji lepsi 3 po zasahu, kdy bud prijdou 4 s fitem nebo 3NT bez fitu (bez ohledu na zadrz). Ty potom opravis do 4.
0

#8 User is offline   Posleda 

• PipPipPip

Posted 2006-June-22, 13:14

Mam pocit, ze delate veci zbytecne slozite. V partii me na N zajimaji 4 klicove figury, na ktere se lze zeptat blackwoodem. Tim bych ale malinko pominul nebezpeci chybejici kontroly druheho kola kar a nemuselo by byt jasne, ze jsou dohodnuta srdce. Splinter 4 resi oboje. Partner muze cuebidovat 4, cimz i zhodnoti, jak mu moje kratkost vyhovuje. Taky potvrzuje a nasledny BW je jiste na 5.
Dusan
0

#9 User is offline   Miron 

• PipPipPipPip

Posted 2006-June-23, 01:59

Posleda, on Jun 22 2006, 08:14 PM, said:

Mam pocit, ze delate veci zbytecne slozite. V partii me na N zajimaji 4 klicove figury, na ktere se lze zeptat blackwoodem. Tim bych ale malinko pominul nebezpeci chybejici kontroly druheho kola kar a nemuselo by byt jasne, ze jsou dohodnuta srdce. Splinter 4 resi oboje. Partner muze cuebidovat 4, cimz i zhodnoti, jak mu moje kratkost vyhovuje. Taky potvrzuje a nasledny BW je jiste na 5.

1 - 2 - 4?
0

#10 User is offline   Posleda 

• PipPipPip

Posted 2006-June-23, 07:33

Miron, on Jun 23 2006, 04:59 PM, said:

Posleda, on Jun 22 2006, 08:14 PM, said:

1 - 2 - 4?

Ano.
Dusan
0

#11 User is offline   coyot 

• PipPipPipPip

Posted 2006-June-29, 00:04

Taky si myslim, ze to delas zbytecne slozity - na 3 jako prvni GF s trilistem pikovym reknu 3 VZDYCKY, protoze se na to partner nejspis pta - proste naturalne dodrazim rozlohu - ne nutne se slemovejma moznostma, proste a jednoduse prirozena drazba.
0

#12 User is offline   mila85 

• PipPipPipPip

Posted 2006-July-05, 08:35

1-(2)-3
4-5
6-p
:P
Sorry, my english is not perfect :(
0

#13 User is offline   misanek 

• PipPip
  • Group: Members

Posted 2006-July-06, 10:45

1. jak tak koukam na ty listy tak snad ani 6 bych hrat nemusel:)

2. muzu rict 2NT, coz je u nas bud stopka na trefech nebo vyzva (do hry) s fitem. na 3 pak reknu 3 a partner si to uz prebere, on je sikulka. pak se uvidi, bud se ten muj chyti nebo ne

3. skakat na 4T se mi zda uchylny, zaberu 2 drazebni stupne a nic se nedozvim ani ja ani muj partner. krome toho si nejsem ani jistej, jestli to u nas nahodou neni barva a fit

M
0

#14 User is offline   Posleda 

• PipPipPip

Posted 2006-July-31, 12:58

misanek, on Jul 7 2006, 01:45 AM, said:

3. skakat na 4T se mi zda uchylny, zaberu 2 drazebni stupne a nic se nedozvim ani ja ani muj partner

M

Respektuji tvuj nazor, ale ne pouzite pridavne jmeno. Na muj vkus presahuje z roviny hodnoceni hlasky do hodnoceni vlastnosti pisatele.
Dusan
0

#15 User is offline   coyot 

• PipPipPipPip

Posted 2006-August-03, 04:21

Posleda, on Jul 31 2006, 07:58 PM, said:

misanek, on Jul 7 2006, 01:45 AM, said:

3. skakat na 4T se mi zda uchylny, zaberu 2 drazebni stupne a nic se nedozvim ani ja ani muj partner

M

Respektuji tvuj nazor, ale ne pouzite pridavne jmeno. Na muj vkus presahuje z roviny hodnoceni hlasky do hodnoceni vlastnosti pisatele.

Dusane, neber to tak vazne... je potreba rozlisovat:

1) uchylna hlaska
2) tohle by rek jen uchyl
3) jsi uchyl

Presahovani z roviny hodnoceni hlasky do roviny hodnoceni vlastnosti pisatele v tom dle meho netreba hledat - a rozhodne to neni otazka vkusu, ale bezneho chapani a pouzivani jazyka. Kdyz ti jazyk dava tri moznosti, nemel bys svym "vkusem" podsouvat ostatnim, ze tyhle moznosti nerozlisuji.

Nechceme prece, aby nase vzajemna komunikace byla svazovana pekelnymi uskalimi politicke korektnosti, kde se misto "hovno" rika v lepsim pripade "nikoliv", v horsim "obavam se, ze vase informace neni uplne spravna".

Jinak receno: Kolik jsi v zivote udelal blbosti? Urcite aspon jednu. Znamena to, ze jsi blbec? Neznamena.

Konkretne tahle hlaska uchylna je zcela urcite - nehraju bridz moc dlouho, ale uz jsem se stihl naucit, ze splintrovat se trilistem je ve valne vetsine pripadu spatne (a nemam to jen z chytrych knizek, ale taky ze spousty nesmyslnych zavazku, kde tech snapu proste nebylo dost).
0

#16 User is offline   Posleda 

• PipPipPip

Posted 2006-August-05, 10:35

Diky za pouceni.

Chtel jsem puvodne rici, ze mi podobne hodnoceni meho nazoru vadi. Necitim se v diskusi, vedene temito prostredky, dobre, s cimz rozum nic nenadela. Nemam tuseni, jakymi argumenty se vyvraci/dokazuje uchylnost hlasky. Vy si rozumite, takze kdyz se vytratim, budou spokojeni vsichni.

Rict o hlasce, ze je "zcela urcite" nejaka, to bych pouzil jen omylem. V bridzi se malo vyskytuji absolutni jistoty ci pravdy, treba na to taky casem prijdes. Zatim to ber jako moje nevyzadane pouceni.
Dusan
0

#17 User is offline   coyot 

• PipPipPipPip

Posted 2006-August-07, 00:50

Posleda, on Aug 5 2006, 05:35 PM, said:

Diky za pouceni.

Chtel jsem puvodne rici, ze mi podobne hodnoceni meho nazoru vadi. Necitim se v diskusi, vedene temito prostredky, dobre, s cimz rozum nic nenadela. Nemam tuseni, jakymi argumenty se vyvraci/dokazuje uchylnost hlasky. Vy si rozumite, takze kdyz se vytratim, budou spokojeni vsichni.

Rict o hlasce, ze je "zcela urcite" nejaka, to bych pouzil jen omylem. V bridzi se malo vyskytuji absolutni jistoty ci pravdy, treba na to taky casem prijdes. Zatim to ber jako moje nevyzadane pouceni.

No, v tomhle konkretnim pripade se uchylnost hlasky vyvraci/dokazuje docela snadno :D - pouziti splinteru je v odborne literature vzdy svazano s dobrym (mysleno dlouhym) fitem. V situaci, kdy ti zdatni souperi stihnou jednou az dvakrat trumfnout, nez dokazes snapnout prvni trefu, ztraci dany list na sile, protoze partnerovi pokryje pouze 1-2 zdvihy v trefech (ze statisticky ocekavaneho 3-4listu u partnera).

Ja osobne jsem o uchylnosti teto hlasky pevne presvedcen (a to z pozice cloveka, ktery ji v ne tak uplne davne minulosti mnohokrat pouzil, nemaje nactenu patricnou literaturu ). Pouzil jsem spojeni "zcela urcite" prave proto, ze uz jsem si mockrat nabehnul a kdyz to nahodou bylo dobre, tak jen diky nejake shode okolnosti (napr. souper na vynosu nemel trumf apod)...

Vyvratit uchylnost hlasky lze normalnimi argumenty. Je uplne jedno, jake pridavne jmeno pro oznaceni te hlasky pouziju... uchylna, spatna, mis-informujici, co ja vim... Sam rikas, ze s misankovymi argumenty souhlasis, pouze se Ti nelibi pouzite pridavne jmeno - tudiz nevim, proc bys chtel uchylnost te hlasky najednou vyvracet.

Doufam, ze se dokazes smirit s ponekud agresivnejsim slovnikem nasi generace a nevytratis se.
0

#18 User is offline   Posleda 

• PipPipPip

Posted 2006-August-09, 14:37

Vytratim. Navic se tady zkresluji vyroky. V chapani me generace je "respektuji nazor" neco uplne jineho nez "souhlasim s nazorem". Vzajemne se to nevylucuje ani nepodporuje. Dodam tedy vyslovne: nesouhlasim s tim nazorem. Nazor temer presne rika: "Konvence splinter je uchylna."
Dusan
0

#19 User is offline   Miron 

• PipPipPipPip

Posted 2006-August-10, 01:42

"Konvence splinter je uchylna" nikde nezaznalo. Je to vytrzene z kontextu. Vzdy se diskutovalo k pouziti splinteru na teto krabici v jednom bode drazby. A ano, skutecne, pro toto jedno misto si nekteri mysli, ze jeji pouziti je uchylne.

Byl bych nerad, kdyby sis myslel, ze te v teto konferenci nekdo drzi. Tak to neni. Jen nam (tedy aspon Viktorovi a mne) pripada lito, kdyz z diskuze odchazeji lide. Pokud je pro Tebe nas zpusob diskuze neprijatelny, bude asi opravdu lepsi, kdyz se vytratis a nebudeme si kazit vzajemne vztahy. Nebo nas muzes vzit takovy jaci jsme.

Mimochodem, z diskuze odchazi spousta lidi, protoze se jim neco nelibi (nedavno jlall). Ale vetsinou se vraci "az vychladnou". Takze nic neni definitivni.
0

#20 User is offline   Posleda 

• PipPipPip

Posted 2006-August-10, 08:37

Miron, on Aug 10 2006, 04:42 PM, said:

"Konvence splinter je uchylna" nikde nezaznalo. Je to vytrzene z kontextu.

Naopak, plyne to z kontextu:

"skakat na 4T se mi zda uchylny, zaberu 2 drazebni stupne a nic se nedozvim ani ja ani muj partner"

Lze vubec vytrhnout z kontextu neco, co nezaznelo ?
Dusan
0

• 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

4 User(s) are reading this topic
0 members, 4 guests, 0 anonymous users